Veelgestelde vragen

Abonnement

  • Hoe lang duurt een abonnement?

    Een abonnement duurt één schooljaar ofwel 10 maanden.

  • Wat gebeurt er met onze gegevens?

    MijnBewijsstukken doet niets met de ingevoerde gegevens. Om MijnBewijsstukken goed te laten functioneren zullen de ingevoerde gegevens alleen opgeslagen moeten worden.MijnBewijsstukken gebruikt de gegevens niet voor andere doeleinden zonder toestemming van de betreffende school. Alle gegevens zijn en blijven eigendom van de school.Lees onze privacyverklaring.

  • Heeft onze organisatie ook invloed op het ontwikkelingsproces van MijnBewijsstukken?

    Ja! Elke leerkracht heeft invloed op het ontwikkelproces van MijnBewijsstukken. Leerkrachten kunnen prioriteit geven aan nieuwe functionaliteiten, zelf een suggestie toevoegen of stemmen op suggesties van andere leerkrachten. Indien je bent ingelogd kun je de ontwikkelingen volgen op //www.mijnbewijsstukken.nl/ontwikkelingen

  • Kan ik een abonnement vroegtijdig beëindigen?

    Bij het afsluiten van een abonnement ga je een jaarcontract aan. Het is niet mogelijk om het abonnement vroegtijdig te beëindigen.

  • Is MijnBewijsstukken veilig?

    De veiligheid van MijnBewijsstukken heeft de hoogste prioriteit. Alle bestanden worden opgeslagen op Nederlandse servers. Wanneer uw school een abonnement afsluit wordt er tevens een bewerkingsovereenkomst getekend tussen de school en EducatieTools. Zo voldoen wij en uw organisatie aan alle wettelijke verplichtingen.

  • Kan ik het aantal leerlingen binnen mijn abonnement tijdens het schooljaar wijzigen?

    Nee, dit is niet direct mogelijk. Het is belangrijk om van te voren rekening te houden met extra leerlingen. Mocht het toch voorkomen dat je een abonnement hebt afgesloten voor te weinig leerlingen, neem dan contact met ons op.

  • Wordt een abonnement automatisch verlengd?

    Standaard wordt een abonnement automatisch verlengd. De automatische verlenging kan te alle tijden uitgezet worden.

  • Wat gebeurt er met de Didactische Leeftijd?

    Elke maand wordt de DL met 1 verhoogd tijdens de schoolmaanden. De DL begint zoals bekend op -20 en kan tot en met 60 gaan (of tot en met 140 voor VSO). In de toekomst gebruiken we de DL om de voortgang preciezer te meten.

  • Voldoet MijnBewijsstukken aan de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) van de EU?

    MijnBewijsstukken wordt gehost op Nederlandse servers en we voldoen aan de geldende privacy wetgeving. Tussen de school en Mijnschoolinfo/EducatieTools wordt een bewerkersovereenkomst afgesloten, conform de eisen die de wet ons stelt

Functionaliteiten

  • Werkt MijnBewijsstukken op alle apparaten?

    Ja! MijnBewijsstukken werkt in alle gangbare internetbrowsers. Voor iPad gebruikers is er een speciale iPad app die in de AppStore gedownload kan worden.

  • Hoe kan een leerling inloggen?

    Een leerling kan met zijn/haar eigen QR-Code inloggen óf met het e-mailadres en wachtwoord. Dit kan via de iPad app of via de browser op www.mijnbewijsstukken.app.

    Heb je een demo aangevraagd? In de bevestigingsmail staan, naast je eigen inloggegevens, ook inloggegevens van een leerling demo-account.

    Heb je vragen over hoe je moet inloggen met een QR-Code? Lees het kennisbank artikel voor meer informatie: //mijnbewijsstukken.nl/artikel/inloggen-met-een-qr-code

  • Wat gebeurt er met de leerlingen bij de start van een nieuw schooljaar?

    De leerlingen worden elk schooljaar automatisch een niveau hoger gezet.

  • Is EDEXML-importeren mogelijk?

    Ja, het is mogelijk een EDEXML-bestand te uploaden. Na het uploaden worden alle groepen met de leerlingen overgenomen en aangemaakt.

  • Kan de app eenvoudig op alle iPads van alle leerlingen geïnstalleerd worden?

    Voor het eenvoudig beheren van alle iPads kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van Zuludesk. Met Zuludesk kan de MijnBewijsstukken app direct op alle iPads van de leerlingen geïnstalleerd worden. Ditzelfde geldt voor updates. MeesterSander.nl legt op zijn website meer uit over Zuludesk: //meestersander.nl/2017/11/21/wat-is-zuludesk-een-korte-uitleg-waarom-ik-zuludesk-gebruik-voor-het-beheren-van-de-ipads/De website van Zuludesk bezoek je via: //www.zuludesk.com/nl/

  • Kunnen er meerdere bewijsstukken aan een leerdoel toegevoegd worden?

    Ja, er kunnen maximaal drie bewijsstukken toegevoegd worden aan een leerdoel.

  • Kan ik bewijsstukken van kinderen verwijderen?

    Ja, als leerkracht is het mogelijk om bewijsstukken van leerlingen te verwijderen. Een kind kan uiteraard zelf ook altijd bestanden verwijderen.

  • Kunnen gegevens van de leerlingen geïmporteerd worden?

    Ja. Via een Excel of EDEXML bestand kunnen alle leerlingen geïmporteerd worden in het beheer. Binnenkort is het ook mogelijk om direct een koppeling te leggen met verschillende standaard systemen (Parnassys). Neem hierover met ons contact op voor meer informatie.

  • Wordt er ook een backup gemaakt van alle bestanden?

    Ja, dagelijks wordt er meermaals een backup gemaakt van alle data en bestanden. Bij een eventuele storing zijn de bestanden dus altijd terug te halen.

  • Hoe kan een ouder inloggen?

    Wanneer het mailadres van een ouder is gekoppeld aan kind, ontvangt de ouder een mail met een wachtwoord op het toegevoegde mailadres. De ouder kan met dit wachtwoord inloggen op //ouders.mijnbewijsstukken.nl/.

    Heb je vragen over het toevoegen van ouders? Lees het kennisbank artikel voor meer informatie: //mijnbewijsstukken.nl/artikel/inloggen-voor-ouders

  • Ik heb een suggestie voor het uitbreiden of wijzigen van MijnBewijsstukken. Kan ik dit ergens aangeven?

    Elke leerkracht kan suggesties aanmaken. Het team van MijnBewijsstukken beoordeelt de suggestie en plaatst deze op de website. Op de website kunnen leerkrachten stemmen op suggesties. De suggesties met de meeste stemmen zullen als eerst uitgevoerd worden.

    Indien je bent ingelogd kun je de suggesties volgen op //www.mijnbewijsstukken.nl/suggesties

Geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Neem dan contact met ons op.

Contact

Stap voor stap

Leer MijnBewijsstukken stap voor stap kennen